Întrebări Frecvente-Informaţii

General

Site-ul Royal Diamonds foloseşte o tehnică de criptare avansată pentru a  asigura cumpărăturile dvs online. 

Observaţi că, în momentul în care trebuie să completaţi cu datele cardului de credit, adresa în browser-ul dvs. se va schimba de la "http" la "https", care denotă o conexiune sigură. Veţi vedea, de asemenea un simbol de  lacăt pentru a indica criptarea de securitate.

Puteţi returna orice produs în termen de 90 zile, pentru  restituirea banilor/ înlocuire produs.

Pentru mai multe informaţii, vă rugam citiţi sectiunea  Condiţii de Retur.

Este foarte important, dacă decideti să returnaţi produsul achiziţionat, să urmaţi instrucţiunile detaliate oferite.

Simplificăm lucrurile pentru dvs: În cazul unei returnări, fie pentru remăsurare, lustruit, sau rambursare, trimitem noi serviciul de curierat la dvs şi pachetul va fi colectat gratis. 

Bijuteriile cu diamante sunt fabricate  în atelierul nostru propriu (în Londra), şi le vindem direct  publicului. A cumpăra un produs direct de la producător,  înseamnă că sunt eliminate alte instituţii comerciale, cum ar fi persoanele intermediare, şi în acest fel putem să facem economii substanţiale în acest proces. 

Putem să trecem aceste economii la dvs, în forma produselor la preturi mici, în timp ce oferim o calitate excepţională şi servicii pe măsura. Veţi economisi până la 60% la orice produs achiziţionat de la firma noastră.  

La fiecare produs este afişat un preţ (preţul nostru) si RRP-ul (valoarea de vânzare cu amănuntul). RRP este preţul la care vă puteţi aştepta dacă alegeţi să achiziţionaţi acelaşi produs dintr-un magazin de bijuterii.

Comenzi / Plăţi

Pentru a lansa o comandă trebuie doar să apăsaţi pe „comandă” şi apoi să urmaţi paşii până la finalizarea comenzii.

Conexiunea securizată înseamnă că nu trebuie să vă faceţi griji cu privire la cumpărăturile online.

În prezent acceptăm plăţi prin Visa, MasterCard, Maestro, Electron. Vom accepta de asemenea şi PAYPAL şi puteţi face plata şi prin transfer bancar / BACS. Noi nu acceptăm AMEX.

Ne puteţi  vizita şi în showroom-ul nostru pentru a vedea produsele înainte de a le achiziţiona. Pentru programări vă rugăm să ne contactaţi la sales@royal-diamonds.eu. 

Dacă produsul este pe stoc, uneori putem să livrăm chiar a doua zi dacă este necesar, dar  în general, se necesită 10-15 zile lucrătoare deoarece toate bijuteriile sunt fabricate la comandă (unele bijuterii necesită şi 3-4 săptămâni). 

Toate produsele au termene de livrare diferite, acestea le puteţi vedea pe site-ul nostru, la fiecare produs în parte. Dacă aveţi nevoie de comandă urgent sau pentru o dată exactă, vă rugăm să ne anunţaţi şi vom face tot posibilul pentru a avea produsul la timp. Vă rugăm să folosiţi  Cerinte speciale / Data specifică în timpul procesului de comandă pentru a ne spune termenul limită.

Da. Dupa ce aţi  plasat o comandă, veţi primi un email de confirmare aproape imediat. Vă rugăm să verificaţi de asemenea şi folderul junk, pentru a vă asigura, că mailul nostru trimis automatic  nu a fost  redirecţionat în acest folder

Da, vă rugăm să ne trimiteţi un email cu numele si numărul comenzii dvs şi noi vă vom trimite o actualizare la comanda dumneavoastră cât mai curând posibil. Ne puteţi contacta telefonic pentru a solicita o actualizare a comenzii gratuit la (+4)0741-765-457

Da, desigur, vă rugăm să nu ezitaţi să ne sunaţi, la numărul gratuit (+4)0741-765-457 , cu numărul articolului pe care doriţi să-l cumpăraţi şi detaliile cardului dvs. Veţi primi de asemenea şi un email de confirmare / primire, chiar dacă aţi comandat telefonic. 

Puteţi plăti produsul selectat şi prin ramburs. În acest caz la coşul de cumpărături trebuie să alageţi procentul avansului pe care îl plătiţi (minim 20%), care poate fi achitat şi cu card bancar şi prin transfer bancar (puteţi alege la checkout). Restul sumei trebuie plătit la livrare anagjatului firmei de curierat GLS.

Metode de plata

Plata prin Cardul de cumparaturi Raiffeisen Bank in 3, 4, 5, 6, 9, 12 rate fara dobanda.

Profita de optiunea rate lunare fixe, fara dobanda, folosind urmatoarele carduri de cumparaturi:
- Raiffeisen Bank Standard
- Raiffeisen Bank Vodafone
- Raiffeisen Bank Gold

Cum functioneaza facilitatea "Rate fara dobanda"
1. Alegi ca modalitate de plata “plata in rate fara dobanda prin cardul de cumparaturi Raiffeisen” si alege numarul de rate dorit – 3, 4, 5, 6, 9, 12 rate
2. Efectuezi plata propriu-zisa
3. Urmaresti in raportul lunar de activitate datele referitoare la rata egala fara dobanda si la rambursare;
4. Rambursezi rata lunara pana la data scadentei, pentru a beneficia de dobanda 0%.

Pentru mai multe detalii despre programul Multishop acceseaza acest link https://www.carddecredit.ro/multishop

Preţuri

Preţurile noastre includ TVA şi taxele de livrare, includ încă un document de evaluare gratuit, precum şi o cutie de prezentare, captuşită cu material delicat, aşezată întro altă cutie de cadou legată cu o panglică argintie. Dacă produsul ales este însoţit şi de un certificat de diamant, este şi acesta inclus în preţ. Preţul afişat este preţul care trebuie achitat (nu sunt costuri suplimentare). 

Preţ de vînzare recomandat. Acesta este preţul la care puteţi să vă aşteptaţi, în cazul în care achiziţionaţi bijuteriile dintr-un magazin de bijuterii. Pretul RRP va apărea pe documentul de evaluare gratuit, iar aceasta este valoarea care trebuie utilizat în scopuri de asigurare.

Retururi/ Modificarea Mărimii Inelului

Înţelegem că achiziţionările online înseamnă că nu puteţi vedea produsul înainte să-l cumpăraţi. Oferim tuturor clienţilor noştri o garanţie de 90 de zile. Puteţi returna produsul dvs în termen de 90 de zile de la data primirii pentru o rambursare completă sau pentru un schimb cu un alt articol. În momentul returului, vom începe procesul de rambursare imediat, sau aranjăm un schimb cu un alt produs (valoarea nu trebuie să fie aceeaşi, fie că vă transferăm înapoi diferenţa / sau achitaţi dvs diferenţa). Vă rugăm să consultaţi pagina noastră de returnări, pentru mai multe detalii.

Simplificăm lucrurile pentru dvs: În cazul unei returnări, fie pentru remăsurare, lustruit, sau rambursare, trimitem noi serviciul de curierat la dvs şi pachetul va fi colectat gratis. 

Vă rugăm să folosiţi  link-ul "Nu ştiu mărimea inelului" din meniul din stânga, care apare pe aproape fiecare pagină. Măsurătorul trebuie să fie plasat pe degetul persoanei pentru care este inelul, dar dacă inelul este surpriză această modalitate nu vă va ajuta, din păcate.

Dacă partenerul dvs / destinatarul are un alt inel la care aveţi acces, puteţi să măsuraţi diamentrul interior al acestuia. Apoi puteţi să verificaţi tabelul nostru cu mărimile, pentru a găsi mărimea echivalentă. Vă rugăm să vă asiguraţi, că aţi măsurat doar diametrul interior, altfel riscaţi să aveţi o mărime mai mare, decât cea de care aveţi nevoie. Diametrul interior trebuie să fie destul de precis, pentru că o diferenţă de câteva zecimi de milimetrii este echivalentă cu o întreagă mărime. 

Dacă puteţi "împrumuta" un inel de-al lor, preferabil un inel pe care nu-l poartă in fiecare zi, modul ideal de a afla dimensiunea ar fi să apelaţi la un bijutier local. Această măsurare va fi foarte precisă, dar fiţi conştienţi de faptul că s-ar putea ca persoana să poarte inelul pe alt deget, mai mic sau mai mare decât degetul pe care intentionati să-l poarte! 

Dacă nu reuşiţi să aflaţi măsura, vă rugăm să selectaţi o mărime fie Mică, Medie sau Mare. Dupa ce aţi oferit inelul, în cazul în care nu se potriveşte, tot ce trebuie să faceţi este să-l retrimiteţi la noi şi vom redimensiona inelul la mărimea potrivită, şi o să-l returnăm in cel mai scurt timp posibil. Există o mică taxă pentru acest serviciu (£20). Procesul de modificare a mărimii este de obicei foarte simplu şi în general  putem returna inelul in aproximativ 3-5 zile lucrătoare. Unele bijuterii vor dura mai mult, sau poate trebuie să fie refabricate, depinde de model, din acest motiv vă rugăm să ne trimiteţi codul produsului si mărimea solicitată prin email la sales@royal-diamonds.eu, înainte de a expedia produsul către noi. Calitatea bijuteriei nu va fi afectată de modificarea măsurii. Vă rugăm să consultaţi pagina noastră de returnări pentru mai multe detalii. 

Vă rugăm să consultaţi politica noastră de returnare pentru mai multe informaţii cu privire la modul în care trebuie sa trimiteţi inelul înapoi pentru modificarea măsurii, şi pentru a descărca formularul necesar pentru acestă procedură.

Simplificăm lucrurile pentru dvs: În cazul unei returnări, fie pentru remăsurare, lustruit, sau rambursare, trimitem noi serviciul de curierat la dvs şi pachetul va fi colectat gratis. 

Oferim o garanţie ”banii înapoi” de  90 zile pentru toate produsele. Puteţi returna produsul în termen de 90 de zile de la data primirii pentru o rambursare completă sau pentru un schimb cu un alt produs. Astfel toate produsele cumpărate de la noi constituie achiziţii 'Fără risc!'

Toate bijuteriile noastre au o garanţie de 5 ani, pentru orice defect de fabricaţie. 

Produsele noastre sunt acompaniate de un certificat de garanţie pe care îl puteţi vizualiza aici.

Oferim servicii gratuite de intreţinere a bijuteriilor (curăţare) o dată în primul an de achiziţie. 

Dacă aveţi nevoie de modificarea mărimii unui inel, vă stăm la dispoziţie cu cea mai mare plăcere, contra unei taxe minimale pentru acoperirea costurilor. Vă rugăm să consultaţi pagina noastră de returnări, de unde se  poate descărca un formular şi puteţi obtine mai multe informaţii cu privire la modificarea măsurii inelelor. 

Documentul de evaluare, pe care îl veţi primi gratuit la fiecare achiziţie, este dovada că ceea ce aţi cumpărat este conform celor descrise pe site-ul nostru (şi are aceeaşi valoare estimată RRP, ca cel afişat pe site-ul nostru). Dacă bijuteria este insoţită de un certificat de diamant, aceasta este asigurarea calităţii diamantului achiziţionat de la compania noastră.

Certificate / Evaluări

Veţi primi un certificat de diamant cu orice bijuterie care are cel puţin un diamant de 0.25ct sau mai mult (de culoare G sau mai bună), sau cel puţin 0.30ct (culoarea H si I ). Dacă, de exemplu aţi cumpărat un inel cu trei pietre, veţi primi un certificat doar în cazul în care una dintre cele trei pietre este de cel puţin 0.25ct. sau mai mult. Deci, chiar dacă greutatea totală a unui inel cu 17 pietre, un inel de eternitate, este de 1.00ct în ansamblu, acest articol nu va avea un certificat de diamant (pentru că pietrele individuale cântăresc mai puţin de 0.25ct fiecare). Aceasta este o practică standard în întreaga industrie, de fapt, multe companii oferă certificate de diamante doar dacă pietrele au 0.33ct sau mai mult. Puteţi vedea dacă produsul dvs. este certificat, dacă mergeti pe descrierea produsul dorit (puteţi găsi aceasta prin apăsarea butonului "Mai multe informaţii" la orice produs). Vă rugăm să consultaţi pagina "Certificări" pentru mai multe detalii. 

În cazul în care produsul nu este însoţit de  certificat de diamant separat, aceasta va fi însoţit de un document de evaluare. Documentul de evaluare pe care-l veţi primi în cazul în care piatra nu este certificată, este asigurarea dvs. că ceea ce aţi cumpărat este autentic şi exact aşa cum este descris pe site-ul nostru.

Da. Fiecare piesă pe site-ul nostru vine însoţit de un document de evaluare gratuit. Acest document confirmă greutatea in carate, tăietura, culoarea si claritatea diamantului  ales, precum şi o poză şi o descriere a produsului. Evaluările noastre sunt efectuate de către un membru FGA experimentat (Fellow of the Gemmological Association) si un evaluator de diamante certificat GG (Graduate Gemologist), astfel acest document nu vă oferă numai o evaluare precisă (RRP) a bijuteriei, dar este şi o confirmare a calităţii diamantului. Vă rugăm să consultaţi pagina noastră la secţiunea "Evaluări" pentru mai multe detalii.

Livrare / Expediere

Dacă produsul comandat este pe stoc, uneori putem să-l livrăm chiar în a doua zi dacă este necesar, dar în general comenzile necesită aprox. 18 zile lucrătoare, deoarece toate produsele sunt fabricate la comandă (unele produse necesită şi 3-4 săptămâni). 

Fiecare produs are termen de livrare diferit,  puteţi vedea acestea pe paginile noastre, lângă produse. Dacă aveţi nevoie urgent de comandă sau pentru o dată specifică, vă rugăm să ne contactaţi şi vom face tot ce putem pentru a avea produsul în timp. Vă rugăm să folosiţi Cerinte speciale / Dată specificată, în timpul procesului de comandă pentru a ne spune termenul dumneavoastră de limită. 

Vă vom trimite, de îndata ce a fost expediată comanda, un email prin care vă informăm că a doua zi va ajunge coletul dvs. În general trimitem confirmările de livrare, prin e-mail între orele 14 – 18, aşadar vă rugăm să vă verificaţi e-mailurile seara, dacă consideraţi că trebuie să vă ajungă coletul.

Pe ambalajele noastre apare doar 'RDW Trading Ltd', şi conţinuturile coletelor nu sunt identificabile. Folosim firma de curierat Royal Mail Livrare specială. Acesta este un serviciu garantat de livrare în a doua zi, coletul va ajunge înainte de ora 13 în a doua zi de la expediere şi ridicarea acestuia va necesita o semnătură. Dacă nu vă găseşte curierul, Royal Mail va lăsa un bilet şi pachetul poate fi colectat de la oficiul poştal local sau puteţi stabili o altă dată de livrare cu curierul Royal Mail. Vă vom trimite înainte cu o zi un e-mail de confirmare, să fiţi pregătiţi pentru aşteptarea coletului. Menţionăm că livrarea este gratuită, iar coletul dvs. este în totalitate asigurat în timpul tranzitului.

Bijuteriile dvs. vor fi împachetate în cutii elegante, o cutie cu interiorul căptuşit cu material delicat, întro altă cutie de cadou, care este legată cu o panglică de mătase argintie. Ambalajul este făcut pe măsura produsului ales, cu inserţii speciale pentru cercei, brățări şi pandantive.

Diamante de Conflict

Royal Diamonds nu vinde diamante de conflict.

Royal Diamonds se ocupă doar cu diamante curate - diamante care provin direct de la surse legitime, care nu sunt implicate în conflicte de finanţare. Politica firmei noastre: 

Diamantele facturate au fost achiziţionate de la surse legitime, care nu sunt implicate în conflicte de finanţare şi sunt  în conformitate cu rezoluţiile Naţiunilor Unite. Vânzătorul garantează că aceste diamante nu sunt legate de conflicte, şi ca dovadă, ne bazăm pe cunoştinţe personale şi/ sau garanţii scrise de către furnizorul acestor diamante. 

Majoritatea diamantelor noastre sunt achiziţionate de la furnizori din Londra, Israel şi Antwerp (Belgia). Avem un stoc mic de diamante, dar de obicei cumpărăm diamante atunci când acestea sunt necesare pentru fiecare comandă specifică.

Informaţii despre Diamante & Metale

Greutate în carate, se referă la greutatea diamantului în sine. Diamantele sunt de fapt evaluate în funcţie de greutatea lor, nu de mărimea acestora. Totuşi greutatea în carate va afecta mărimea, dimensiunea diamantului, aşa că unele persoane se referă mai degrabă la dimensiunea, decât la greutatea pietrei, în unele cazuri. De exemplu:

Diamante Rotunde     

Greutate în Carate     

Mărime in Millimetri     

 Rotunde

 0.25ct

 4.0mm

 Rotunde

 0.50ct

 5.0mm

 Rotunde

 1.00ct

 6.5mm

Vom încerca să afişăm greutatea în carate, precum şi dimensiunea pietrei in millimetri. Vă rugăm să faceți click aici pentru o diagramă detaliată a dimensiunilor (greutate în carate -> milimetri).

Cei 4 C, reprezintă caratul, tăietura, claritatea şi culoarea. Sunt cei 4 factori care determină valoarea unui diamant. Vă rugăm, să consultaţi pagina noastră  intitulată "Importanţa celor 4C" pentru mai multe informaţii.

Diamantele pot fi de multe diferite forme. Puteţi vedea pe site-ul nostru Briliant rotund, princess, smarald, radiant, marquise, bagheta, asscher şi diamante în formă de lacrimă. Vă rugăm să consultaţi secţiunea noastră ”Diamante” în meniul din stânga pe aproape fiecare pagină pentru informaţii suplimentare cu privire la formele diamantelor.

Platina este un metal preţios de culoare albă. Aurul alb este de fapt aur galben amestecat cu alte metale pentru a fi alb. Aurul alb este de obicei placat cu rodiu pentru a-l face mai alb, este recomandată ca această procedură să fie repetată măcar o dată pe an pentru întreţinerea culorii albe. Atât platina, cât şi aurul sunt materiale care se pot zgâria, nici platina nu este indestructibilă.

Platina este cu aproximativ 40% mai grea decât aurul. Cu timpul peste platină se dezvoltă o patină naturală, se matifiează. Dacă preferaţi aspectul lustruit, lustruirile regulate (de un profesionist) vor menţine acest tip de finisare.

Vă rugăm, să consultaţi pe pagina noastră secţiunea „Metale" pentru informaţii detaliate cu privire la metalele preţioase pe care le folosim (aur 18ct si platină). Suntem experţi în fabricarea bijuteriilor din platină şi aur 18K.

Da, sunt marcate. Toate bijuteriile noastre, vor  avea un marcaj din Marea Britanie. Marca este un marcaj mic, care este ştampilat pe metalele preţioase pentru a garanta că aceasta este în conformitate cu standardele de puritate şi a fost testat independent. Marcajul arată tipul de metal folosit si conținutul de metal. Aurul nostru de 18ct este de 750 (75% pur, standard), aurul de 9ct este de 375 (37,5% pur, standard). Platina şi paladiul sunt de 950 (95% pur, standard).

  
 Aur alb 18K


Platină 


Îngrijirea diamantelor

Da, diamantele sunt pentru totdeauna, dar este important să le îngrijim! Mai jos găsiţi câteva sfaturi pentru a asigura că diamantul dvs va rămâne în stare perfectă:

Nu purtaţi bijuteria cu diamant, dacă faceţi muncă grea, dură. Diamantele sunt extrem de durabile, însa o lovitură grea le poate ciobi. 

Nu păstraţi diamantele amestecate împreună cu altele. Amintiţi-vă că diamantele pot fi zgâriate de alte diamante. 

Evitaţi ca bijuteria dvs. să intre în contact cu clor (des folosit în gospodării). Deşi acesta nu va afecta diamantul în sine, înălbitorul poate decolora sau  poate afecta montura. 

Diamantele pot fi afectate de uleiuri de corp, produse cosmetice, ulei de gătit, săpun sau grăsimi. Curăţarea regulată, o dată pe lună, este cel mai bun mod de a le menţine strălucitoare.

 


Curăţarea diamantelor

Diamantele curate reflectă lumina mai bine şi chiar par să arate mai mari decât cele murdare. Deci, curăţarea regulată este esenţială pentru menţinerea acestora în stare strălucitoare. Există mai multe moduri recomandate de curăţare a diamantelor: 


Curăţare Profesională

Aceasta este cea mai bună opţiune pentru menţinerea diamantului la fel de curat, ca la început. Vă recomandăm ca cel puţin o dată pe an să apelaţi la un bijutier profesionist pentru curăţarea diamantelor şi  pentru a verifica starea acestora, pentru a vă asigura că  gheruţele nu sunt slăbite, setările sunt sigure.

 

Detergent Lichid 

Este posibil să curaţaţi diamantul acasă în chiuvetă, dar  vă rugăm să nu uitaţi să vă asiguraţi că aţi pus dopul! Puteţi să înmuiaţi diamantul în apă caldă, folosind un detergent lichid neutru. Folosiţi o periuţă de dinţi moale pentru a curăţa uşor diamantul în timp ce este în apă. Apoi clătiţi bijuteria sub un jet de apă caldă şi uscaţi-l cu un prosop moale, fără scame.  


Amoniac & Apă 

Înmuiaţi bijuteria într-o soluţie de jumătate amoniac şi jumătate apă rece pentru aproximativ 30 de minute. Scoateţi bijuteria şi curăţaţi cu grijă cu o perie mică şi moale. În cele din urmă, clătiţi cu apă curată şi uscaţi cu hârtie absorbantă sau prosop fără scame. 


Lichid de curăţare pentru bijuterii

Aveţi posibilitatea să utilizaţi lichid de curăţare pentru bijuterii. Puteţi cumpăra asta din magazine specifice, atâta timp cât urmaţi cu atenţie instrucţiunile. Încercaţi să alegeţi o marcă  mai cunoscută, pentru siguranţă.  


Curăţare Gratuită 

Dacă retrimiteţi inelul la noi în timpul primului an de la achiziţie, noi vă oferim aceste servicii gratuit.

Da, toate bijuteriile noastre sunt fabricate din metale solide.

Folosim numai pietre „Fără”, sau cu fluorescenţa „Slabă” sau „Uşoară”. Nu folosim pietre cu fluorescenţă medie sau puternică, în  nici un caz. Dacă aveţi o preferinţă pentru fluorescenţa de diamant, aveţi posibilitatea să utilizaţi secţiunea Cerinţe speciale, care apare la fiecare produs (unde se selectează şi mărimea inelului) pentru a solicita acest lucru.

Toate diamantele noastre rotunde se încadrează în clasa de tăietură +Foarte bună. Pietrele tăiate în forme de fantezie, cum ar fi prinţesă, smarald, marchiză, etc, vor fi clasificate cel putin +Bine,  dar în majoritate vor fi clasa Foarte bună+ (pietrele tăiate in acest mod nu au în general o clasă, în schimb au un grad de lustruire şi de simetrie ).

Gravare / Bijuterii Personalizate

Da, sigur că este posibil. Vă rugăm să ne trimiteţi un email cu imaginea modelului dorit, designerul nostru va analiza poza, şi vă vom putea da o ofertă. Vă rugăm să ne oferiţi cât mai multe detalii posibile (de exemplu greutatea în carate, forma pietrelor, materialul aur / platină, bugetul în care să ne încadrăm, etc). 

Avem la dispoziţie  un nou program CAD CAM, care ne permite să creăm o versiune completă în 3-D a unui inel personalizat ales de dvs. Acest lucru înseamnă că putem vedea o imagine în 3-D cu inelul dvs, înainte de  începe fabricarea acestuia. Vă rugăm să consultaţi secţiunea Bijuterii Personalizate pe pagina noastră pentru mai multe informatii.

Oferim şi un serviciu de gravură, costul acestuia este de 120 ron / inel. Dacă doriţi să gravaţi pe interiorul inelulului există o opţiune pentru asta la detaliile produsului, unde selectaţi şi mărimea inelului. Aveţi posibilitatea să completaţi cu textul dorit pentru gravură, şi costul acestui serviciu de £20, vor fi adăugaţi la preţul inelului. Un inel care a fost gravat, poate fi încă returnat, dacă se respectă politica de retur.