Diamante care au facut istorie

Diamante. Bijuterii cu diamante , din aur sau platina bijuteriile nobile si frumos stralucitoare au facut istorie de-a lungul timpului. Diamantul este cea mai frumoasa si stralucitoare piatra pretioasa care montat in aur alb sau aur galben se imbina armonios iar rezultatul este o bijuterie superba de milioane de euro. De-a lungul timpului, diamantele au facut istorie. Cleopatra, Marilyn Monroe, Lady Di, Elizabeth Taylor sunt cateva dintre numele celebre care au purtat diamante sau bijuterii cu diamante care au scris istorie.

Diamantul “Inima Oceanului” cel mai cunoscut diamant

“Inima Oceanului” este diamantul cel mai cunoscut din lumea intreaga.Kate Winslet a purtat acea bijuterie superba ( lantul cu pandativul cu diamant)  in rolul principal din Titanic. In film se dezvaluie istoria acelui diamant care apartinuse regelui Ludovic al XVI-lea si a fost taiat in forma de inima abia dupa Revolutia Franceza.Casa de bijuterii Harry Winston a creat o replica exacta a colierului inlocuind celebru diamant cu safir.Gloria Stuart, actrita care a jucat-o pe Rose ajunsa la varsta inaintata, a purtat creatia Harry Winston la ceremonia decernarii premilor Oscar in 1997 atragand milioane de priviri. Diamantul care este numit “giuvaerul”  este cea mai scumpa bijuterie purtata la festivitatea Academiei de Film.
diamantul inima oceanuluiUn alt diamant care a facut istorie de-a lungul timpului este colierul Bvlgari cu smaralde al lui Elizabeth Taylor, un colier superb pe care Burton i l-a daruit. Superbul colier este de fapt un set de colier cu o brosa din diamante si smaralde care poate fi atarnata de colier. Bijuteria a facut istorie inca de pe platourile de filmare a celebrului film “Cleopatra” cand Burton i-a daruit acel colier in timp ce interpretau rolurile Cezar si Cleopatra.

In anul 1981, Lady Di se logodea cu Printul Charles, acesta punandu-i pe deget un frumos inel   facut din aur alb si avand o montura de 14 diamante care incercuiesc un splendid safir albastru oval de 12 carate.Dupa divortul dintre Lady Di si Printul Charles, inelul cu diamante a ramas la printesa iar in urma decesului sau, a ajuns la printul William care mai tarziu i l-a daruit alesei inimii sale: Kate Middleton. Frumosul inel cu diamante si safire de culoare albastra este o adevarata capodopera care a

kate2

 

Diamantul KOH-I-NOOR este piatra pretioasa care a fost gasita in India si care a fost diamantul multor  dinastii de maharajahi doar pana in anul 1850 cand acest diamant a fost confiscat de Compania Britanica a Indiilor de Est. Diamantul Koh-i-Noor a fost de-a lungul timpului in India un fel de prada de razboi in conflictele interne mergand pe premisa: cine il detinea cucerea si avea puterea intregii lumi.In zilele noastre, diamantul este asezat pe coroana Reginei Elisabeta.

koh2

Diamantul acesta este numit Muntele Luminii. Are 105,6 karate si cantareste 21,6 grame fiind un diamant intrat in topul celor mai mari diamante din lume.

Sunt trei diamante care au facut istorie in timp si sunt unele dintre cele mai scumpe din lume!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *