Istorie a verighetelor.Verighetele cu diamante din epoca victoriana

Verigheta este simbolul casatoriei. Unirea trupeasca si sufleteasca dintre cei doi este reprezentata de verigheta. Simpla sau cu model, cu pietre pretioase sau nu, verigheta a fost din Antichitate simbolul iubirii si a unirii celor doi tineri. Astazi, poate fi foarte dificil sa iti alegi verigheta potrivita deoarece ai o gama variata de culori/modele/ idei si….marea intrebare ce verigheta sa aleg?

Verighetele victoriene si romantice

Epoca victoriana a fost una dintre epocile care si-a lasat amprenta si in domeniul verighetelor si al bijuteriilor.Regina Victoria a Marii Britanii (1837-1901)a influentat arta, revolutia industriala si moda  iar rezultatul a fost o epoca romantica . Stilurile de bijuterii si verighete create in perioada aceea au anumite diferente distincte si sunt mentionate ca: perioada romantica (1837-1860), perioada mareata (1860-1880) si perioada estetica (1880-1901).

Verighetele din perioada romantica erau fie simple fie cu model ( flori, frunze, aripi de inger, fructe ) sau inscriptionata data nuntii si initialele cuplului gravate pe interiorul verighetei.In perioada mareata si estetica, dupa moartea printului Albert, Regina Victoria a purtat o verigheta simpla din aur galben.

Verighetele purtate in perioada aceea variau de la modele la culoare, fiecare verigheta avea o semnificatie.Astfel:

  • Verigheta din aur galben  cu ornament de flori impletite.
  • Verigheta din aur galben cu gravura incrucisata
  • Verigheta din argint gravata cu o poezie romantica pe interior.
  • Verigheta din aur galben ornata cu trei pietre pretioase (un rubin si doua diamante) sau doar diamante
  • Verigheta din aur roz cu detalii repousse si frunze.
  • Verigheta simpla din aur gravata cu data nuntii sau numele mirilor pe interior

verigheta aur alb de 18 k cu 3 diamante

Verighetele cu diamant sunt verighetele la moda inca din perioada victoriana si romantica. Prima verigheta cu diamante a fost daruita  in 1477 de regele Maximilian I al Germaniei viitoarei sale regine, Maria de Burgundia in semn de juramant vesnic. In perioada de dupa, regii , reginele , printii si printele purtau verighete cu diamante iar astazi este un “mutst to have”.

Fie ca alegi o verigheta cu un singur diamant sau cu mai multe diamante, verighetele cu diamante dau un plus de stralucire si vor fi cu adevarat speciale pentru marele eveniment din viata voastra. Daca nu va doriti verighete cu diamante puteti alege verighete simple din aur alb sau galben.

Care sunt verighetele care se poarta anul acesta si cum puteti alege verighetele in functie de inelul de logodna puteti citi maine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *