Mini-ghid pentru purtarea corecta a bijuteriilor

 

Cand ne gandim la “ce se poarta anul asta” avem nevoie de o privire in detaliu. Te gandesti la ce se poarta din perspectiva tendintelor, dar rareori depasesti imaginea conventionalului pentru a-ti pune intrebari precum cand si mai ales cum se poarta? Acest articol nu va dicta regulile de purtare a bijuteriilor pentru ca ele probabil nu exista in mod oficial, dar va incerca sa dea anumite sfaturi despre purtarea corecta a bijuteriilor.

Accesoriile si bijuteriile au un rol esential in compunerea unei tinute. Fara ele, rochiile, costumele, tinutele de seara sau chiar si de zi, ar fi lipsite de stralucire. Ideea este sa stii sa alegi combinatiile potrivite in momentele potrivite. Daca nu ai ochiul foarte fin, nu te aventura la combinatii avangardiste si alege o accesorizare asemanatoare cu dress-code-ul ales.

Nu exagera cu accesoriile! Desi vrei sa iesi in evidenta, s-ar putea sa iesi intr-un mod negativ daca te “impodobesti” prea mult. Cea mai sigura alegere ar fi un set, nu piese separate, pentru ca risti sa te pierzi in detalii si ceea ce porti sa devina kitsch. Cu un set format din pandantiv, cercei si bratara risti, in cel mai rau caz, sa fii etichetat drept conformista.

biju

Nu purta niciodata doua accesorii la fel de opulente. Alege ori cercei mari, ori colier mare. Daca le combini va iesi un mare “Asa NU!”. Un colier mare merge asortat cu cercei discreti si invers. Sa nu cazi in capcana opulentei!

Privind fizionomia, am doar un lucru de spus: ai fata rotunda, poarta cercei lungi. Ai fata alungita, poarta cercei rotunzi. Moda vrea intotdeauna sa-ti acopere imperfectiunile.

Daca porti o tinuta cu decolteu sau umerii goi, accesorizeaz-o cu un colier la baza gatului, subtire, care sa scoata in evidenta tocmai caracterul tinutei. In schimb, daca porti o bluza pe gat, evita pe cat posibil colierul subtire si alege unul lung sau masiv. Totul este despre proportii.

Sa trecem la nivelul mainilor. Si acolo trebuie multa atentie, deoarece, la orice gesticulare, accesoriile de la maini vor fi evidente. Iar cum mainile spun multe despre caracterul oricarui om, nu poti risca sa esuezi. Incearca sa nu porti doua bijuterii pe aceeasi mana, asta cu exceptia verighetei, evident. Daca optezi pentru o bratara de dimensiuni mari, incearca sa schimbi locul inelului pe cealalta mana. Daca alegi sa te evidentiezi cu accesoriile de pe mana, adica daca optezi pentru ceva masiv, renunta la masivul din zona fetei. Inca odata, totul este despre proportii. Nu iti umple mainile cu inele. Gandeste-te la maximum doua accesorii pentru aceasta zona.

bijuterii color

Conteaza si proportiile corpului. Daca esti mai slaba, ti se potrivesc mai degraba bijuteriile opulente, in raport cu constitutia. In caz contrar, evita “jocul voluminos”. De asemenea, daca esti mai scunda, ti se potrivesc mai degraba colierele si pandantivele lungi, ce dau impresia de alungire.

Cat despre culori, moda de anul asta nu restrictioneaza foarte mult din fericire. S-a preferat iarasi contrastul: bijuteria crem, gri, pal pentru tinute vii, iar cele albastre sau rosii de exemplu pentru tinute mai conformiste.

Asta ar fi prima lectie de baza despre CUM sa porti bijuteriile. Voi reveni cu un articol dedicate barbatilor pe acest subiect.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *