Cum sa scoti inelul intepenit pe deget

V-ati confruntat macar odata cu aceasta problema? Sa incercati sa scoateti inelul ori verigheta de pe mana si sa nu reusiti? Fiecaruia dintre noi i se poate intampla acest lucru. Orice inel, fie el de femeie sau de barbat, se poate bloca pe deget, iar motivele sunt diverse: umflara mainii, luatul in greutate, acumularea de lichid in tesutul pielii sunt doar cateva dintre factorii ce ar putea cauza blocarea inelului pe mana. Acest ultim factor se numeste edem si este cauzat de probleme renale sau de consumul ridicat de sare.

Atunci cand o cumperi, bijuteria poate fi scoasa cu usurinta de pe mana, insa cu timpul, apar toti acesti factori, iar bijuteria devine tot mai greu de scos. Aceasta problema a aparut fara indoiala chiar odata cu prima purtare a unei verighete. Specialistii bijutieri dar si curiosii neinitiati au incercat numeroase metode de a facilita scoaterea inelelor de pe mana. Diversele modalitati sunt  ingreunate insa de imposibilitatea de a te pune in pielea persoanei in cauza.

Ce putem face insa, e sa dam cateva sfaturi pentru ca lumea sa stie cum ar putea reactiona in astfel de momente. In niciun caz fortarea degetului nu este o solutie. Deci eliminati definitiv aceasta varianta.

E mai simplu decat ar putea parea. Uite cativa pasi pe care sa-i faci pentru a-ti scoate inelul de pe mana:

Ridica bratul cateva minute

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti dezumfli degetele. Este aspectul cel mai simplu si nu necesita prea mult efort. Asa ca ridica bratele deasupra capului si tine-le asa, timp de 2-3 minute, cu varful degetelor indreptate in sus.

Baga mana in apa rece

Apa rece are un efect terapeutic, contribuind decisiv la reducerea edemului si la dezumflara mainilor. Pune mainile intr-un vas cu apa rece si stai asa cateva minute. Usor-usor, degetele tale isi vor reveni.

Da-ti mainile cu crema

Asta este cea de-a doua etapa. Dupa ce ai tinut mainile vertical sau in apa rece, aplica crema atat pe deget cat si pe inel. Poate fi si gel de dus, sapun sau putin ulei. Maseaza putin degetul, apoi roteste inelul usor spre exterior.

Foloseste o ata pentru a scoate inelul de pe deget

Daca niciuna dintre aceste metode nu a functionat, iar situatia e putin mai complicata, foloseste o ata sau o pamblica. Infasoar-o strans in jurul degetului, iar atunci cand ajungi la inel, introdu ata prin inel. Apoi aplica putina crema pe ata. Ulterior, roteste inelul si trage-l peste ata dentara pentru a-l scoate de pe mana. Daca nu ti-e prea clar, acest video iti va arata exact cum trebuie sa procedezi.

In cazul in care niciuna dintre metodele mai sus mentionate nu a functionat, apeleaza cu incredere la un medic. Daca eziti, in timp ar putea aparea probleme mult mai grave cauzate de blocajele sangvine.

In orice caz, acest impediment cauzat de blocarea inelului pe deget nu ar trebui sa te faca sa nu porti inele. Este normal ca uneori sa apara probleme de acest fel. Doar ca atunci cand apar, cel mai bine este sa le rezolvati din timp.

Pentru a preveni tot acest disconfort, verificati bine marimea care se potriveste inelului dumneavoastra, cu acest masurator de marime pentru deget. Asa riscul ca bijuteria sa se intepeneasca pe degetul dumneavoastra se va diminua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *